Wszystko o rowerach

Samochodowy bagażnik na rowery | Forum

Marika
Marika Marzec 27 '24

Zamontowałam hak do auta i czas kupić bagażnik na rowery. Wiem, że można przewozić rowery na dachu, ale rozwiązanie z hakiem bardziej mi odpowiada. Planuję przeznaczyć na bagażnik około 2500 zł, tak aby można było przewozić 3-4 rowery.  Macie jakieś doświadczenia z tymi bagażnikami i który konkretnie model możecie polecić? Czytałam trochę o tych bagażnikach i wychodzi na to, że firma Thule jest najbardziej popularna. Ciekawa jestem Waszych opinii.

goklipepe
goklipepe Maj 7 '25

Firma Thule rzeczywiście cieszy się dużą popularnością i zaufaniem, zwłaszcza jeśli chodzi o bagażniki rowerowe. Mają szeroką ofertę, a ich produkty są dobrze oceniane pod kątem jakości wykonania, trwałości oraz łatwości obsługi. W tej cenie, 2500 zł, można znaleźć bagażniki na 3-4 rowery, które będą wygodne w użyciu. Jeśli planujesz przewozić rowery na haku, to najlepszym rozwiązaniem będą modele montowane na haku, które mają łatwiejszy dostęp do bagażnika auta i nie wymagają dużego wysiłku przy załadunku.

Polecam zwrócić uwagę na model Thule 928 EuroWay G2. Jest to bagażnik na hak, który pomieści do 3 rowerów, ale możesz dokupić opcję rozszerzenia na 4 rowery. Jest łatwy do montażu, dobrze przemyślany, a także zapewnia stabilność rowerów podczas transportu. Warto również sprawdzić modele z serii Thule Xpress i Thule Velospace, które oferują większą przestronność i elastyczność w ustawianiu rowerów.

Zaleta bagażników na hak to również ich stabilność oraz łatwość w obsłudze, zwłaszcza jeśli chodzi o dostęp do bagażnika auta. Dodatkowo, niektóre modele Thule oferują opcję składania, co ułatwia przechowywanie, gdy bagażnik nie jest używany.

goklipepe
goklipepe Grudzień 11 '25
Thule to marka ceniona za jakość, trwałość i wygodę obsługi, a w budżecie około 2500 zł sensownym wyborem są bagażniki rowerowe na hak mieszczące 3–4 rowery. Szczególnie wart uwagi jest model Thule EuroWay G2 na 3 rowery z opcją rozszerzenia do 4, a także serie VeloSpace (bardziej pojemne, także pod e-bike’i) oraz prostszy, tańszy Xpress. Bagażniki na hak zapewniają stabilność, łatwy załadunek i wygodny dostęp do bagażnika auta, a część modeli można składać, co ułatwia przechowywanie.
Ten post był edytowany przez Strefa Grudzień 16 '25
darmowe ogłoszenia